Iedereen weet het; elektrisch rijden is beter voor het milieu en voor een schonere lucht. Elektrisch rijden is een duurzame en zuinige manier van rijden, omdat: Elektrische auto’s geen CO2 of stikstof uitstoten. Deze stoffen dragen bij aan de opwarming van de aarde. Een elektrische auto stoot minder fijnstof uit. Fijnstof in de lucht kan schadelijke effecten op de gezondheid hebben. Voor het opladen van een elektrische auto wordt vaak groene stroom gebruikt. Meer onderdelen van een elektrische auto worden hergebruikt of gerecycled.
Elektrisch rijden is dus een slimme en verantwoorde keuze!
Een elektrische auto heeft veel voordelen. Elektriciteit is goedkoper dan brandstof, daarom zijn de gebruikskosten lager. Daarnaast kunt u optimaal genieten van elke rit in uw elektrische auto. Geen geuren van brandstof in de auto en elektrische auto's zijn erg stil. Ze hebben een snelle en traploze acceleratie en u hoeft niet te schakelen. Wel zo prettig allemaal. Bekijk ons uitgebreide aanbod aan elektrische auto's!
Wilt u elektrisch rijden, maar durft u de risico’s van het kopen van een elektrische auto niet te nemen? Is het voor nu nog te duur, of bent u bang voor een onzekere restwaarde? Leg al deze risico’s neer bij ons en kies voor Private Lease. Zo geniet u zorgeloos van een elektrische auto voor een vast bedrag per maand.
Een elektrische auto wordt opgeladen bij een laadpaal. U heeft hiervoor een laadpaal, een kabel en een laadpas nodig. U plugt de laadkabel aan uw auto, scant uw laadpas en de auto start met laden. Er bestaan 3 verschillende laadpunten: de laadpaal voor thuis, een snellaadstation en openbare laadpalen. Bij de publieke- of uw thuis laadpaal gebruikt u uw eigen laadkabel, bij een snellaadstation gebruikt u de kabel van de snellader.
Het opladen van uw elektrische auto kan thuis, onderweg of op het werk. In Nederland en in het buitenland is het mogelijk om uw elektrische auto op te laden bij een openbaar oplaadpunt. Het aantal openbare laadpunten groeit elke dag. Deze laadpalen worden aangeboden door verschillende aanbieders. Indien u beschikt over een laadpas is het mogelijk om uw elektrische auto bij elk openbaar oplaadpunt voor elektrische auto’s op te laden. Bekijk de laadpunten bij u in de buurt.
De kosten van het opladen van een elektrische auto verschilt per laadpunt. Indien u uw elektrische auto thuis oplaad bent u het voordeligst uit:
Aan bovengenoemde bedragen zijn indicatief en hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Ja, voor het Private Leasen van een elektrische auto gelden dezelfde regels als bij een traditionele brandstof auto.
De actieradius van een elektrische Peugeot verschilt per model. Kijk voor alle actuele informatie op www.peugeot.nl.
De laadtijd van uw elektrische auto is afhankelijk van hoe leeg de accu is en hoe snel uw auto kan opladen. Het opladen bij een openbare oplaadpaal duurt gemiddeld 4 tot 8 uur. Het opladen hangt af van verschillende factoren. Denk daarbij aan het verschil in laadvermogen per laadpaal en het formaat van uw batterij. Met een snellaadstation is uw batterij al tot maximaal 80% opgeladen in een half uur.
Om echt voordelig te rijden raden wij aan om een laadpaal thuis te installeren. Het is voor u als particulier toegestaan om een laadpaal te installeren op uw eigen terrein. Heeft u geen ruimte voor een laadpaal? Dan vraagt u via de gemeente een vergunning aan om een laadpaal bij de dichtstbijzijnde parkeerplaats te plaatsen. U kunt bijvoorbeeld uw e-208 veilig sneller opladen met behulp van de door ons aangeboden wallbox: met een wallbox van 7,4 kW is uw auto in 7,5 uur volledig opgeladen. Wij kunnen u een voor uw woning geschikte oplossing aanbieden. Bij een snellaadstation kunt u de batterij zelfs voor 80% opladen binnen slechts 30 minuten.